Thåström
Thåström. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio

Thåström fick Ola att säga upp sig och flytta från stan

64% av singelkvinnorna fick lust att ringa upp ett ex efter att ha hört Adeles "Hello"
2:08 min

En amerikansk dejtingsajt frågade 41 000 av sina användare hur de hade reagerat efter att ha hört Adeles nya hit "Hello" - 64% av kvinnorna angav att de fick lust att ringa upp ett ex. Har den här eller någon annan text fått dig att ta stora livsbeslut?

Vi bad er lyssnare att dela med er av vilka låtar som påverkat och pushat till stora livsbeslut. Dela med dig du också!

Thåström - "Ungefär så här ..."
"Har nio stycken armar, finns inget jag inte kan." Då sa Ola Nilsson upp sig, lämnade stan och hittade en ny väg i livet.

Håkan Hellström - "Klubbland"
"När jag för ett par år sen var på spelning med Håkan Hellström fick "kärlek är ett brev skickat tusen gånger" mig att börja ifrågasätta mitt förhållande. Två dagar senare lyssnade jag på Klubbland (av alla låtar) och bestämde mig för att göra slut. Bästa jag gjort! /Stina"

Bruce Springsteen - "Badlands"
"När jag verkligen lyssnade på texten insåg jag att det var dags att sluta på jobbet jag avskydde och läsa den utbildning jag drömt om i över 15 år! /Marie"

Afasi & Filthy - "Jobb"
"Den låten hjälpte mig att ta tag i mitt liv och börja plugga. Sa upp mig från ett jobb som inte gav mig någonting, efter fyra år. Kändes läskigt, men idag mår jag så jävla mycket bättre! /Victor"

Vilken låt fick dig att ta ett stort beslut? Dela med dig på Facebook!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".