Jonas Lundqvist
Jonas Lundqvist. Foto: Gustav Holmström/Sveriges Radio

Jonas Lundqvist: Jag kan lätt döda honom, utan problem

1:47 min

Jonas Lundqvist musikkarriär startade som 13-åring med Bad Cash Quartet. Nu ett tag senare har han gått solo och släppt flera skivor. Senast är han aktuell med "Vissa nätter" och kom till studion för att berätta om hur skivan kom till.

Om Jonas Lundqvist förra skiva "Så e de me de" var en summering av hans tid i Göteborg handlar "Vissa nätter" mer om livet här och nu. När han kom till studion berättade han att mycket hade hänt något inuti honom mellan de två skivsläppen.

– Det hände ganska extremt mycket inuti mig. Hur man ska ta sig vidare. En känsla av "nu struntar jag i det här, det enda jag vill är att alienera mig från all populärkultur. Det behöver inte uppskattas av någon, bara det är jag. Det var en väldigt skön känsla, berättar Jonas.

Han berättade även om vad textraden "Vissa nätter i din famn har jag kniven i min hand, ja om nån jävel nånsin rör dig kan jag hugga ner ett liv för dig" på låten "Vissa nätter" egentligen handlar om.

– Personen jag är tillsammans med är gravid. Vi går på Götgatan och det myllrar med folk. Så är det en sån riktig man, sån som är 50 år och åker till Thailand och är glad för att massagen kostar fyra kronor. Ett riktigt jävla svin helt enkelt. Han stötte till min tjej att hon nästan ramlade. Så kände jag att jag kan lätt döda honom, utan problem.

Vad hände sen?

– Inget mer än att jag stod där på Götgatan och skrek lite bara. Han var ju jättestor. Men det var att han inte bad om ursäkt eller någonting.

Är det pappan i dig som har kommit fram?

– Nej det är inte pappan, jag gillar inte när man är otrevlig bara. Vi måste vara artiga när vi ska försöka göra det här tillsammans på Götgatan och det är trångt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista