Kent The Fans
Kent The Fans och Per Sinding-Larsen. Foto: @kentthefans/Instagram

Kent The Fans: Vi satt och grät tillsammans

2:03 min

Nyheten om att Kent efter sin nästa skiva kommer att splittras slog ned som en bomb i popsverige sent på söndagskvällen. Fan-kollektivet Kent The Fans fick dock ta del av nyheten lite tidigare än de andra. Ett kryptiskt meddelande bad gruppen att samlas och ett tv-team dokumenterade deras reaktioner när de såg videon.

När Aino och hennes kompisar i Kent The Fans tog emot meddelandet om att de skulle samlas var de inte redo på att de skulle få reda på att bandet ska läggas ned.

– Vi trodde att vi skulle få se Kents nya musikvideo eller någonting. Vi förstod att det hade med Kent att göra men inte riktigt vad, säger Aino som är med i fan-kollektivet Kent The Fans.

Ett kamerateam från SVT - Per Sinding-Larsen och två till - kom till lägenheten där de samlades för att dokumentera det hela.

Misstänkte du redan innan vad det skulle handla om?

– Nej, jag blev jättechockad. Jag kanske var naiv innan, jag har verkligen inte trott att Kent ska lägga av än på några år i alla fall, berättar Aino.

Vilka känslor gick i gänget när ni fick reda på det?

– Den genomgående känslan var att alla var helt förkrossade. Vi satt och grät tillsammans. Vi tyckte också att det var väldigt vackert och värdigt kring hela videons upplägg att de visade hur de skulle lägga av. Det kändes väldigt Kent.

Hur känns det idag?

– Det har varierat lite. Man växlar mellan att vara pepp på en ny turné och ny singel, till att vara jätteledsen när man inser att det här är sista första singeln någonsin. Någon form av bortdomnad känsla, det är svårt att ta in allt på en gång.

Hur många spelningar kommer du att se på sista turnén?

– Oj, jag vet inte. Jag kan inte tänka mig att prioritera bort Kent när det är en sista turné. Det kommer inte en andra chans.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista