Veronica Maggio
Veronica Maggio efter intervjun. Foto: Gustav Holmström/Sveriges Radio

Veronica Maggio har hittat till det mörka och ärliga

Maggio om "Gjord av sten"
1:54 min

Med albumet "Den första är alltid gratis" firar Veronica Maggio 10 år som artist. När hon kom till Musikguidens studio berättade hon att hon äntligen tycker att hon lyckats konkretisera sina tankar.

Veronica Maggios senaste skiva "Den första är alltid gratis" präglas av ett ärligare och mörkare sound jämfört med hennes tidigare släpp. Låten "Gjord av sten" är en av Maggios egna favoriter från skivan, hon tenderar alltid att känna så för balladerna, säger hon.

–Just den här minns jag starkt när jag skrev den, jag kände så mycket. Jag satt på ett tåg till Flen och skulle skriva med Petter Winnberg. Då hade jag ett jobbigt telefonsamtal, efter det satte jag mig mellan vagnarna och började skriva på den.

Du har berättat för vår reporter inför intervjun att det här är den mest personliga låten på skivan. Varför?

–Det är så skönt när man lyckas sätta ord på de tankar man har haft. Att man konkretiserat precis den känslan som man har. Då blir det väldigt personligt. Lyssnar man på verserna är det verkligen så jag känner och tänker. Inte sju dagar i veckan, men ibland.

Veronica berättar även att hon sökte sig till något mer ärligt när hon skrev på skivan.

–Det jag tänker och känner här och nu känns läskigast - och oftast tycker jag att läskigt är roligt. Det är alltid läskigt att vara ärlig om man är en hal person, som jag är. Att erkänna vad man ligger och tänker på när lampan är släckt, vad man är rädd för eller vad det nu kan vara.

Med facit i hand - hur läskigt var det?

–Det är skönt att bikta sig efteråt. När man väl har släppt skivan och fått positiva reaktioner. Någonstans tror jag att de flesta kan relatera till någon sorts mörker och jobbiga tankar, det är ganska mänskligt att känna sig dålig eller förvirrad.

Relaterat

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".