Way Out West
1 av 2
Foto: Adam Ihse/TT
Ola Broqvist, bokare på Way Out West.
2 av 2
Ola Broqvist, bokare på Way Out West. Foto: Gustav Holmström/Sveriges Radio
WAY OUT WEST

Rykten var bara rykten - Way Out West återkommer även nästa år

"Ja, det blir kvar"
1:00 min

Way Out West-festivalen fyller i år 10 år. Inför festivalhelgen i Göteborg har rykten gått om att det är sista gången festivalen går av stapeln, något som arrangörerna varken bekräftat eller förnekat i intervjuer. Nu har vi äntligen svaret.

– Ja, det blir kvar. Det var rakt va? bekräftade Ola Broqvist, festivalchef och grundare, i vår sändning från festivalen.

Ryktena startade enligt honom med att han bara hade sagt det till någon, och sedan tog det skruv. Men han menar även att man ska gå in i varje festival som om det vore den sista.

– Det är ganska viktigt att ha den approachen. Det ligger ett allvar i hela den där grejen. Jag tror att om man blir för slö och tänker att "vi gör det här på rutin", då blir festivalen kass. Man måste känna den här grejen att fan, om det inte är bra - då kan vi sluta. Det måste vara bra, och det måste hela tiden bli bättre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".