Little Dragon
Foto: Johanna Fundelius/Sveriges Radio

Little Dragon – större i USA än på hemmaplan

Little Dragon om varför de är större i USA än Sverige
0:52 min

På den svenska festivalen Stockholm, CA, som arrangerades i Los Angeles förra månaden, var det många stora svenska akter som spelade. Alla svenska besökare flockades till Veronica Maggio – men alla amerikaner var där för att se Little Dragon.

Elektro, soul och synthpop är några genrer som göteborgsbandet Little Dragon kan sorteras in under. De bildades för 20 år sedan när de gick i gymnasiet tillsammans och har sedan dess släppt ett flertal egna album och medverkar på låtar med De La Soul, Flume och Big Boi.

Inför deras spelning på Stockholm, CA-festivalen i Los Angeles träffade vi Erik Bodin och Fredrik Wallin i bandet.

Hur kommer det sig att ni är större i USA än hemma i Sverige?

– Vi har ju vart i USA de senaste 10 åren, ibland flera gånger om året, medans vi har spelat i Göteborg fyra gånger. Vi har åkt dit där det finns personer som gillar vår musik. Management och sånt satsade vi aldrig riktigt på Sverige från början, så det har bara blivit så.

Kommer ni satsa på Sverige i framtiden?

– Ja, det tror jag. Vi har alltid haft bra konserter när vi har spelat och folk verkar gilla det.

Spelningen på Stockholm, CA är en av få som bandet har gjort på senaste tiden. Något som beror på att de jobbar på en ny skiva. Men det är inte ett nytt Little Dragon som kommer höras på plattan som kommer i början av nästa år.

– Samma gamla abstrakta virrvarr av influenser och takter och toner. Men en äldre version, vi har mognat ytterligare ett år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".