The Hanged Man i Dyker upp i Musikguiden i P3
The Hanged Man soundcheckar inför Dyker upp. Foto: Tommy Ericsson/Sveriges Radio
DYKER UPP

The Hanged Man tar ner takten på Drakes ”Passionfruit”

Rebecka Rolfart har gått från medlem i Those Dancing Days och Volkano till att starta soloprojektet The Hanged Man. Vi dök upp i hennes studio och fick livemusik.

Rebecka Rolfart tog efter flera intensiva år med banden Those Dancing Days och Vulkano paus från musiken. Hon började studera konst men något lockade henne tillbaka och den där pausen blev inte långvarig.

Hon återvände till låtskrivandet som nu lutade åt ett mörkare och mer psykedeliskt håll – ur det växte soloprojektet The Hanged Man fram.

Vi dök upp i en studio strax utanför tullarna i Stockholm för att få ta del av hennes musik i liveform – och en cover på Drakes låt Passionfruit. 

Hur kom det sig att ni valde att göra en cover på just Drake?

– Jag är ju så mossig och sitter bara och lyssnar på P1, så jag har ingen koll på vad som spelas. Men så gick jag igenom P3s spellista, började lyssna på den och tänkte "gud vad groovy!". Jag hörde oss göra den och alla tyckte det var en jättebra låt att köra, säger Rebecka Rolfart.

– Det är väldigt kul att göra någonting som är väldigt långt borta från det vi gör.

Mer om Dyker upp

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".