Hov1
Foto: Jonna Spiik/Sveriges Radio
BRÄNNBOLLSYRAN

Hov1: Vi har världens bästa fans, men vi är inte kända i media än

2:58 min

Festivaler, turné och albumdebut – Hov1 har minst sagt haft ett händelserikt år. Och när de stod på scen på Brännbollsyran märktes det verkligen hur mycket publiken älskar dem. Men de ser sig inte ännu som kända.

Hur ser ni på det senaste året?

– Det har varit sjukt kul och vi har jobbat jättejättemycket. Vi har knappt haft tid att tänka, det är först nu man har hunnit landa på riktigt.

– Det känns skönt att allt hårt arbete lönade sig.

Er turné heter "Almost famous tour", men hur ser ni på kändisskapet? Det tickar ju på bra på era kanaler med följare och så.

– Det tickar på bra och vi har världens bästa fans, det är de och vi som gör det här ihop. Men vi är ju inte alls kända i media. Nu får vi äntligen vara med i P3!

Och om vi träffas om ytterligare ett år, vad kommer ha hänt då?

– Vi kommer vara samma personer men i mycket större skala. Många tror att vi förändrats av framgången, men vi har fortfarande vår bästa kompis som tour manager och olika vänner med körkort som kör bilen och en kompis som sköter security. Vi vill hålla det väldigt familjärt – det är så vi startade och det är så vi vill avsluta det.

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista