Tiga och Sandra Mosh
Tiga och Sandra Mosh. Foto: Pressfoto + Lucas Frisk Bergqvist

Ovanligt med artister som erkänner "dåliga" spelningar

5:25 min

Producenten och dj:n Tiga har gått ut på sociala medier och bett sina fans i Rom om ursäkt efter en, som han såg det, dålig spelning. Uppfriskande med någon som erkänner att de alltid inte alltid levererar på topp, tycker dj:n Sandra Mosh.

I inlägget skriver Tiga bland annat att man som artist måste kunna erkänna att man inte alltid gör allt rätt och att detta är något som ingen pratar om.

En som reagerade positivt efter Tigas inlägg är dj:n Sandra Mosh.

– Jag blev bara väldigt glad. Det var så uppfriskande att se någon faktiskt erkänna att de inte alltid levererar på topp. Jag tyckte det var jätteskönt, mycket beroende på att jag inte sett någon kommentera en spelning så här innan.

Varför tror du att artister inte flaggar för sina misslyckanden?

– Man är väl egentligen rädd att inte framstå som lika duktig eller att ens fans ska bli besvikna för att man inte levererade som man skulle. Det är väl bara för att man inte vill tappa ansiktet.

Även Linnea Henriksson känner igen sig i diskussionen.

– Den värsta känslan man kan känna efter en konsert är när man inte klickar med publiken. Att man själv undrar efteråt varför man inte lyckades hitta in till de som faktiskt är där. Jag funderar på sånt i efterhand.

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".