Oskar Linnros: Jag vill vara den ohippaste artisten och göra organisk sångmusik

6:05 min

Han har haft dåligt självförtroende när det kommer till musik men nu trivs han äntligen med att själv framföra sina låtar. Och han har 250 stycken på lager. Vi träffade Oskar Linnros under Way Out West i Göteborg.

Senaste ep:n "Väntar" kom i maj och fortsättningen på den, "Väntar på en", släpps i slutet av augusti. Själv kallar han det för en låtsamling.  

Låtsamling, är det för att det är jättemånga låtar?

– Ja det är mitt problem, jag har för mycket material men för få färdiga låtar som är mixade. Jag har 250 grejer som jag håller på att koka ihop till massa saker som jag ska släppa under året. 

Du har proddat mycket åt andra, som Seinabo Sey och Veronica Maggio. Är det lättare att göra material åt andra än åt dig själv?

– Jag har haft fett dåligt självförtroende – jag tyckte att jag inte kan sjunga, att jag inte borde vara artist och att jag är en 30+man som borde hålla käften. Men nu känner jag att jag har något att säga och att jag förtjänar att få spela. Nu känner jag att jag är bäst på att göra mina låtar, så har jag aldrig känt förut.

Vad kommer vi få höra framöver?

– Jag vill vara den ohippaste artisten och göra organisk sångmusik. Det kommer handla om depression och sorg, jag tycker om det som underhållningsform. Så nya kombinationer av ackord som berör och fett deppiga texter om en värld som går åt helvete.