Erik Danielsson i Watain
Erik Danielsson i Watain. Foto: Gustav Holmström/Sveriges Radio

Erik Danielsson: Om vi inger oro med titeln så har vi absolut kommit en bit på vägen

29 min

Det grammisbelönade blackmetalbandet Watain har ett nytt album på gång och frontmannen Erik Danielsson kom till studion för att stämma av hur läget var inför släppet.

Med sex album och en grammisvinst i bagaget har Watain blivit ett välkänt namn på metalscenen, såväl i Sverige som utomlands. I januari släpper de skivan "Trident Wolf Eclipse", tre symboler som betytt mycket för bandet.

– De betyder samma sak för oss som ett krucifix betyder för en kristen eller hammaren och skäran för en råkommunist. De är extremt centrala symboler i våra liv, så det är ju delvis en förklaring till titeln.

Man blir ju lite orolig. De är tre viktiga symboler och nu döper ni skivan efter dem. Är det sista skivan?

– Men det är bra. Om vi inger oro med titeln så har vi absolut kommit en bit på vägen.

Men det är inte sista skivan?

– Det känns alltid som att det är sista skivan man gör. Man ger allt man har och tömmer ut sig själv totalt. Det är så vi alltid jobbat. Sen när allt faller på plats och man börjar göra sådana här saker, prata med folk om den och framför allt turnera med den, då dras allt igång igen. Man fylls med kraft och energi och jag tror det är ett sundhetstecken. Det känns som att man gjort det man ska, när det inte finns något mer att ta på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".