Steve Angello i Musikguiden i P3
Steve Angello. Foto: Gustav Holmström/Sveriges Radio

Steve Angello gjorde Coachellafestivalen till en kyrka

21 min

På den kommande plattan "Human" har Steve Angello delat upp spåren i tre akter, "Genesis", "Inferno" och "Paradiso", en idé som kom från när han spelade på Coachellafestivalen tidigare i år. Han ville då skapa känslan av att publiken stod i en kyrka, något han lyckades med genom att använda en speciell parfym.

– Jag delade upp showen i tre akter och visuellt och musikaliskt så ändrades det mellan akterna. Sen hade min kompis, som är parfymtillverkare, gjort en parfym som luktade kyrka.

Parfymen blandades sedan ut i oljor som sprutades ut över 30 000 festivalbesökare. Samtidigt spela Steve låten "Rejoice", en låt som börjar med en predikan. Reaktionen kom direkt.

– Vi var i en kyrka. 

Att få tillåtelse att få spreja parfym över publiken var inte helt lätt att få godkänt. Parfymen fick inte vara av den sort att den skulle orsaka allergiska reaktioner.

– Det tog oss sex månader att cleara det. Men det var kul!

Det låter dyrt?

– Det var dyrt.

Ljudklippet är från avsnittet
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".