FRAMTIDENS ARTIST – OKTOBER

Imenella är Framtidens artist!

Imenella har inte släppt mer än två låtar, men de två har verkligen gått hem hos musikredaktörerna. Nu utses hon till Framtidens artist i P3!

Imenella började sin karriär som dansare och koreograf i danscrewet Unruly. Men en dröm om att rappa och sjunga själv fanns alltid där och hon har inspirerats av artister som Britney Spears och Beyonce sen hon var liten.

I början av året debuterade hon med första singeln Moves som senare fick en remix med gästverser från bland andra Ison, Denz, K27 och Finess.

Men det var i somras hon fick sin dunderhit med låten Chagga, där hon vred på ordet chagga, som använts nedsättande mot kvinnor - och vände det mot killar istället.

Under hösten släpper hon sin debut-EP och åker ut på turné med Linda Pira!

Vad är Framtidens artist?

P3:s musikredaktörer utser en artist som precis börjat sin musikaliska karriär, och som de är övertygade om kommer vara en given del av musiklandskapet om något år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista