Stuvade ostron enligt 1600-talsrecept lagas i Vetenskapsradion Historia.

Roms krig mot terrorismen

Torsdag 7 oktober 13.20

I en ny bok skildrar författaren och historikern Tom Holland den romerska republikens uppgång och fall. Skildringen av den imperialistiska republiken Rom bär skrämmande likheter med dagens USA, inte minst vad gäller utrikespolitiska frågor i Mellanöstern...

Författaren hittar mängder av skrämmande och fascinerande paralleller mellan republiken Rom och dagens USA. Hur den romerska republiken motiverade erövringen av Mellanöstern, bekämpade terrorister och införde vapensanktioner har alla påtagliga liknelser med USA:s politik, menar författaren Tom Holland som skrivit den nyss utgivna boken Rubicon.

I Vetenskapsradion Historia denna vecka inleds också en ny serie om 1600-talsmat. I fem avsnitt kommer ekonomhistorikern Ulrica Söderlind laga mat på 1600-talsvis och i detta det första avsnittet tillagas stuvade ostron:

Ostronrecept

Ostron

Smör

Lök

Nejlikor

Timjan

RivetBröd

Citronsaft

Beredning: Hacka löken fint och låt den fräsa tillsammans med nejlikor. Ta ostronen ur skalen, stuva dem i färskt smör med muskot. Tillsätt rivet bröd och citronsaft. Servera med ett rött vin till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".