27 april

Chokladboll + fralla = SANT

"Inte konstigt att barn börjar bli feta"
0:41 min

Malin Roos berättar om en konstig smakkombination som verkar vara vanlig vid en skola i Stockholm.

Lyssnarnas kommentarer:

Eva
"Roligt att höra om chokladbollen och frallan! Det åt vi på 70-talet, inhandlades på Callnes Konditori i Stuvsta utanför Stockholm. Testa, det är gott!"

Dikki
Jag är född 1965 och chokladboll i fralla, det åt vi ju redan på 70-talet (i Stockholm). Helt komplett blev den "rätten" med en näve jordnötter i oxå - men så fanns ju ingen Snickers än på den tiden :o)

Susanne
Hörde inslaget med chokladboll och fralla. Heter: Bulle med bulle - det åt vi redan på min tid i skolan, -80-talet - gott och mättande tyckte vi då. Hälsningar från Helsingborg

Kära Nanne!
Det du och dina gäster var så äcklade över, en chokladboll i en franskbrödbulle är en vanligt förekommande företeelse i Skåne! Har bott i Helsingborg i 20 år men aldrig ätit "bulle i bulle" som det heter, men de som gör det älskar det! Smaken är som baken! Hälsar monika i helsingborg

Catharina
Chokladboll i fralla gick under namnet "Forslundare" i Landskronatrakten redan för 30 år sedan!!! Då även en typisk elev-delikatess!!

Ronneby
Hej Nanne! Hörde om fralla med gräddbulle. Detta åt vi i Ronneby på 70-80-talet!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".