Rafael Edholm och Anne-Lie Rydé stör när Nanne Grönvall läser en spökhistoria som hon skrivit själv. Foto: Ronnie Ritterland / Sveriges Radio
1 juni

Får man bete sig hur som helst i biosalongen?

2:36 min

 Vad är det värsta du har varit med om! (Och gjort?)

Johanna: Det värsta som hänt mig i en biosalong var att en geting flög runt under hela filmen! Fy, jag som inte gillar getingar tyckte det var jätteläskigt! Frågan är ju om man kan slå ihjäl en geting i en biosalong utan att störa de andra biobesökarna? Hade ni gjort det? För övrigt så kom det i skrivande stund in en geting här i köket också! Kanske är det sommarens första? Kan man verkligen plocka fram flugsmällan med gott samvete om det är årets första?

12:21, 1 juni 2012

<

Jussi: Vill bara skicka en kram och puss till dig för du är ena gör goer tjej. Tja. Om du vill o kan får du gärna spela Ben. E. King’s Stand by me. Kram. Jussi.

13:13, 1 juni 2012

Bitella: Nanne!! Skönt att höra din glada, goa stämma igen! Man blir glad ända in i själen och glömmer för en stund sin onda o omöjliga kropp... Hälsa Annelie med en kram oxå ifrån mej! Alla dina härliga "gästisar" är värda många kramar!

13:22, 1 juni 2012

<

Ika: jätte jobbigt är bara förnamnet men det är ett fenomen som dyker upp överallt i alla olika situationer kallas för egoism....

13:34, 1 juni 2012

Vackra Östersund: Något som irriterade mig fruktansvärt mycket vid ett biobesök var en äldre dam som satt brevid mig och klagade HELA TIDEN på popcorn lukten, hon kunde ute förstå att de var tillåtet att äta något så äckligt på allmänplats. De är ju en klassiker på bio!

13:35, 1 juni 2012

<

Fredrik: Jag hörde inte din berättelse pga det förbaskade prasslandet. Jag hade bara fokus på det efter stund. Jag skulle också bli skitsur om jag fick uppleva det i en biosalong. Hade Peter samma problem?

13:35, 1 juni 2012

jane: Jag var och såg Moulin Rouge som ju är en ganska så högljudd film emellanåt, men längst bak satt två unga tjejer och talade i telefon HELA tiden. När filmen var slut gick jag fram och "nästan" ströp dem. De såg livrädda ut för en dam som jag, men gör nog inte om det. /Jane, 60 då

13:35, 1 juni 2012

<

Christoffer: Hej Nanne! Jag var och såg Woman in black på bio för några veckor sedan och var med om EXAKT samma sak som dig. Mitt i all skräck tändes mobiler, folk rapade sura nappar och var allmänt jobbiga. Visste du att i Los Angeles finns det biografer där man checkar in mobilen innan man går in i salongen och varje salong har en vakt som plockar ut de som är för högljudda. Vad sägs som att införa det i sverige? =) Tack för ett grymt program, kram

13:35, 1 juni 2012

Irriterad biobesökare: Håller verkligen med dig Nanne! Blir så galet trött på alla blattar som aldrig kan hålla käften utan ALLTID ska störa och bete sig illa! Kasst är det!

13:35, 1 juni 2012

<

Barbro: I Mariefred ges vi då-och-då möjlighet att lyssna till och njuta av körsång utomhus, såsom till exempel skyltsöndagen 1:a advent och Valborgsmässoafton. Vid båda dessa tillfällen är det mycket svårt att uppfatta någon sång alls, eftersom folk som står i publiken SNACKAR HÖGT OCH LJUDLIGT med varandra, grannar och bekanta och de skiter högaktningsfullt i uppträdandet. Vid dess tillfällen undrar jag varför de går dit. De verkar tro att de är gäster på något slags cocktail-party. :-( Jag tycker att det är så nochalant mot sångarna, som försöker göra sig hörda.

13:36, 1 juni 2012

Maggan: Den som satt framför mig tog upp en matlåda och började äta, luktade kyckling kan man säga. Så detta prassel med popcorn. Jag går på bio för att se och höra filmen inte för att äta, det gör jag hemma. Ha en trevlig helg. Kram.

13:37, 1 juni 2012

<

Laila: Hej Nanne, Jag och min man var på bio igår och jag kan inte annat än hålla med, vill man snacka, kanske man skall umgås på fik eller restaurang. Där kan man även leka med sin telefon och sitta och SMS:a och surfa, men inte på bio. Detta är fel lokal!! Kram

13:37, 1 juni 2012

Marie: Jag och min man (54år) var på bio för några veckor sen. Min man hade köpt en godispåse "Gott och blandat". Glad i hågen öppnar han påsen och börjar tok äta... och prassla...Då skriker damen brevid (70år)...SLUTA PRASSLA... hela biosalongen tystnar. Min man rodnar ända in i hörselgången...han är normarlt mycket talför och orädd, men han satt som förstelnad hela filmen och vågade inte ta en bit till...Vi skrattade gott hela vägen hem :)

13:41, 1 juni 2012

<


Rafael Edholm och Anne-Lie Rydé förstör när Nanne läser spökhistoria.

Rafael Edholm och Anne-Lie Rydé förstör när Nanne läser spökhistoria.

13:42, 1 juni 2012

Kerstin: Nej man får inte bete sej hur som helst på bio.exp..prassla med chips el. godispåsar.fötterna på ryggstöd.mobiler som ringer mkt. störande.

13:48, 1 juni 2012

<

Mia: Fråga Peter J om han inte kan på något sätt lägga ut sitt semesterschema för hösten,, för vi skall åka över men vill ju se honom...

Ronnie Ritter - moderator: Nu har vi inte med oss Peter J längre men du får nog ringa bolaget och hetsa!

13:58, 1 juni 2012

Ronnie Ritter - moderator: Frågan lyder! Vad är det VÄRSTA du varit med om i en biosalong!

14:04, 1 juni 2012

<

TJN 58: Tyst i biosalong? Vad gäller gottis och popcorn - OK (man har väl varit på matinee, så det hör till), MEN man ska hålla flabben och stänga mobilen. FDolk tycks inte förstå skilnaden mellan hemma i soffan och en bio.

14:12, 1 juni 2012

Lars: Satt och kollade på Natt på muséet för några år sen och då satt en pappa med sin lille son bakom mig och läste undertexterna under hela filmen. Otroligt irriterande och respektlöst.

14:22, 1 juni 2012

<

Anna Hagdahl: Det äckligaste som hänt mig i en biosalong var när killen som satt bredvid min man plötsligt kräktes rakt ut. Som tur var fick min man inget på sig, men lukten... Sedan fick vi stå i gången och se klart filmen. Folk tittade misstänksamt på oss när lukten spred sig...

14:22, 1 juni 2012

Gugge: I Stockholm, gå på biografen Sture - där säljs inga popcorn, lugnt och tyst! Går ALDRIG på biopalatsen

14:22, 1 juni 2012

<

Lisa: det VÄRSTA jag vet är folk som sitter å snackar å prasslar och inte visar någon som helst respekt!! De blir ju att man undviker att gå på bio, blir till att gå till Rigoletto nu när den mer riktar sig till vuxna

14:22, 1 juni 2012

Ronnie Ritter - moderator: Hej! Misssa inte tävlingen som också ligger här på sajten! Nannes glamourkoppar står på spel!

14:23, 1 juni 2012

<

Mia: Hej! Var på bio en gång när det satt en kvinna på första raden som pratade genom hela filmen. Jag var arg med orkade inte säga till då jag satt långtbak. När filmen var slut och alla skulle gå ut så ser jag hur hela första raden ställer sig upp och tar fram sina käppar. Hon som pratade hade tolkat hela filmen åt de som var blinda. Då var jag glad att jag inte hade gnällt. Tänk att även blinda får gå på bio är ju underbart!

14:23, 1 juni 2012

Sofia: Bad ganska nyligen en tjej på bio att sluta tugga popcorn med öppen mun, det lät ju jättestörande! Hon fattade vinken o stängde munnen! :-P Imorrn blir det nog nya filmen på bio! Hoppas slippa störande ljud då! Tack goa Nanne o hälsa goa Annelie! Kram från Sofia i Borås :-)

14:23, 1 juni 2012

<

Marielle: Hej! Såg att någon haft en geting i biosalongen. Det har jag också haft en gång. Jag rullade ihop en tidning och slog ihjäl den ganska ljudligt, så folk vände sig om i salongen! Gissa om jag skämdes, men fy för getingar, man måste väl få försvara sig?

14:31, 1 juni 2012


Kjerstin Dellert har sin egen metod för att få tyst på besökare som väsnas på Operan....

Kjerstin Dellert har sin egen metod för att få tyst på besökare som väsnas på Operan....

14:32, 1 juni 2012

<

Odeon: Odugligt med traditionella biografer. Folk har inte vett att ta hänsyn. Tacka vet jag hembio. Har själv en salong där jag kan sitta i lugn och ro närhelst jag önskar. Inget prassel, mobiler och knaprande som stör!

14:35, 1 juni 2012

Ann Viking: Hej go-Nanne! Lyssnar på dig idag fredag, likaså i fredags och i lördags såg jag dig rocka loss live, Gillar, hoppas vi får höra mer av dig i radion! Klem!

14:43, 1 juni 2012

<

David (@balledwithballs): Var på MIB3 i Brooklyn i går. Det var många blåa, upplysta ansikten. Och! En hel familj satt och käkade middag m sin 2 åring som lät och jollrade filmen igenom. Samt, folk gick ut och in hela tiden Men vad som däremot var bra, var att de höll salongen mörk under eftertexterna. I Sverige reser sig folk respektlöst och går.

14:45, 1 juni 2012

En som gillar katter: Skaffa en katt så har du aldrig möss inne och en bra sängvärmare!

14:48, 1 juni 2012

<


Tack för den här gången! Kram från oss alla!

Tack för den här gången! Kram från oss alla!

15:05, 1 juni 2012

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista