1 av 4
I spelet Krater utgår vi från postapokalypsen - i Karlstad. En värld som dissekeras av P3 Spel denna vecka. Och alla är oense. Som vanligt!
2 av 4
Jeff Grubb skapade en egen wikipedia som man använde internt när man utvecklade världen i Guild Wars 2.
3 av 4
En av världarna P3 Spels panel diskuterar är den från Dishonored
4 av 4
En annan är världen från spelet Bioshock. Här en preview från kommande 3:an

Fantastiska spelvärldar

I P3 Spel på söndag handlar det om våra fantastiska spelvärldar! Platserna dit gejmers beger sig för att rädda kidnappade kungligheter, besegra monstruösa bossar och duellera mot tappra kämpar.  

I programmet tar vi en pratstund med Jeff Grubb som har hand om historierna som väver ihop världen i onlinerollspelet Guild Wars 2 och så besöker vi Robert BäckströmFatshark för att prata om den svenska postapokalypsen i Krater, där det ryms både muterade monsterälgar och små röda stugor byggda av skrot.

I veckans panel hittar vi Victor Leijonhufvud, Susanne Möller och Johan Hallstan som pratar sig varma om sina bästa spelvärldar och passar på att uppfinna några nya.

Panelen har dessutom lovat att bjuda på hela fem recensioner den här veckan! Det blir lönnmördaraction i Hitman: Absolution, kompiskaos i Playstation All-Stars Battle Royale, drömska äventyr i Pid, brutalblodigt i Hotline Miami och så sätter vi betyg på upplösningen i episodbaserade The Walking Dead.

Det blir förstås dom senaste spelnyheterna och också!

Du hör P3 Spel med Angelica Norgren, söndag 18.03 i P3.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".