Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Ekonomiekot testar nytt

Idag genomför vi några mindre förändringar av vårt utbud i P1. Det handlar bland annat om Ekononomiekot som byter plats med tidningskrönikan i Lunchekot. Dessutom testar vi kortare ekonomisändningar på vissa tider – för att bli ännu vassare.

Under år 2009 och en bit in i år 2010 genomförde Sveriges Radio nyhetsutredningen, ett projekt som direkt involverade närmare 50 medarbetare i olika arbetsgrupper. I projektet kartlades allt internt nyhetsarbete, från idéstadiet fram till publiceringstillfället. Det var bland annat slutsatserna i nyhetsutredningen som ledde fram till ett helt nytt arbets- och förhållningssätt när det gäller webb och mobil.

Men nyhetsutredningen innehöll mer än så. Flera uppföljande projekt har startats för att hitta nya, smarta arbetssätt som leder till ännu fler egna nyheter. Ekots ekonomireportrar, eller Ekonomiekot som gruppen också kallas, deltar i ett av dessa projekt.

Samtidigt som en mängd idéer testas internt i gruppen så prövar vi alltså en förändring i ekonomiutbudet. Från och med idag måndag och fyra veckor framöver kortar vi Ekonomiekot vid lunchtid i P1 från fem till tre minuter. Vi kortar också femminuterssändningen i P1 klockan 8:32 till fyra minuter.

Med kortare sändningstid är förhoppningen i detta fall att SR:s ekonominyheter ska få ökad uppdateringskänsla och att ekonomigruppen ska få större möjligheter att utveckla det allmänna ekonomimaterialet, som publiceras i Ekots nyhetssändningar och program.

Att Ekonomiekot med sin uppdateringsprägel numera kommer före tidningskrönikan känns självklart. Och det är en förändring som kommer att bestå även efter maj månad.

Michael Österlund, nyhetschef

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".