BANDY

ÖSK gav Gripen hjälpande hand

Trots att Gripen var spellediga under söndagen så spelades en ytterst intressant match för Trollhättelaget mellan Örebro och IFK Motala. Lite överraskande så kollapsade Motala totalt och Örebros seger med 6-3 gör att Gripens chanser att återta kvalplatsen ökade markant.
– En bonusgrej såklart, men vi måste fortfarande vinna våra matcher, säger tränare Mikael ”Pluto” Svantesson till SR Väst efter matchen.

SVT 24 sände matchen mellan Örebro och Motala och det gav både spänning och möjligheter för lite spionage av Trollhättebor. Gripen möter ju ÖSK på onsdag hemma på Slättbergsbanan.

– Örebro var rätt speediga efter kanterna genom Linus Forslund och Erik Säfström och de är bra på omställningarna. De bygger sitt spel som alla andra lag i den här regionen, med en tät defensiv som utgångspunkt. Så vi fick lite småtips även om det är helheten i vårt eget spel som måste fungera, säger Svantesson, nöjd med ÖSK:s seger.

– Känslan är att utan att behöva prestera en söndag får man ytterligare en chans att nå kval.

Mikael Svantesson är förvånad över att IFK Motala, som i onsdags överraskande plockade en poäng mot Västerås, nu föll ihop totalt mot Örebro i en match som gällde så mycket.

– Jag är förvånad över att de inte satsade mer utan förväntade sig att Örebro skulle gå bort sig. Motala såg passiva ut och de verkade vänta på att andra ska göra jobbet. Man måste våga också, menar Gripen-tränaren.

SVT:s expert Per Anders Gustafsson tror dock att Gripen inte fixar kvalet.

– Jag tror Gripen och Motala stannar på 12 poäng och att målskillnad avgör, sa han i SVT 24:s sändning direkt efter Örebro-Motala.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".