26/4 08:57 Ikväll kan LSK ta sig in i serien

Jag har sagt det förr: Ljungskile SK behöver något som för spelarna närmare varandra. En grupp med många nya ansikten behöver något gemensamt att samlas kring. Ett glädjeämne. En seger. Ikväll kan det komma om laget besegrar Örgryte borta.

Jag sitter och funderar på om det faktum att det är naturgräs (ska föreställa det i alla fall) som matchen ska spelas på är en fördel eller en nackdel. Senast LSK mötte ÖIS i superettan spelades ju matchen på konstgräs. Då vann Ljungskile men traditionellt har konstgräs ändå inte varit något som gynnat LSK. I år är det nog lite annorlunda. Laget har en mera spelande karaktär. Konstgräs är nog inte så dumt för LSK anno 2010. Å andra sidan tror jag att ÖIS också är ett konstgräsgillande lag.

Det går således att argumentera både för och emot. Vi får se vad som händer. Glöm inte att lyssna på matchen som vi sänder via webben ikväll!

En del Oddevoldspelare vaknar nog upp idag med en obehaglig känsla av att det är 2009 fortfarande. Poängtappet i slutet igår efter en annars väl genomförd match kändes väldigt mycket som fjolårssäsongen. Men jag tror inte att det är någon fara. Oddevold är ett starkt lag i år, tillräckligt starkt för att finnas med i toppen av tvåan.

/SE

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista