26/4 21:02 Vi vill ha mål mål mål

Ljungskile misslyckades med att hitta nätet i den här matchen också och enligt vår utsända reporter Jan Östgärd kunde desperation skymtas i ögonen på Johan Patriksson som missade åtminstone ett jätteläge i den första halvleken. Även Martin Smedberg gav uttryck för samma sak. Plus några till. I den andra halvleken var ÖIS av allt att döma bättre och 0-0 på Gamla Ullevi mot ett lag som går för allsvenskan är inte dåligt för LSK men med tanke på omständigheterna är jag rätt säker på att en viss besvikelse härskar i huvudena på Smedberg och de andra. LSK behöver en biljett in i den här serien och hade man bara tagit ledningen i den första halvleken när lägena fanns är jag ganska säker på att man hade kunnat uppbringa rejält med kampanda för att försvara den.

Johan Patriksson efter matchen: "Det är inte lätt att rycka när det bara är sand. Man får inget fäste. Det är som Cobacabana där ute. Det är den sämsta planen jag spelat på i hela mitt liv."

Jan Östgärd: "I hela ditt liv?"

Johan Patriksson: "Ja, jag tror det."

Lite frustration där ja. Och det går förstås an att klaga nu när Ljungskiles egna hemmaplan för en gångs skull är i hyfsat skick.

Men men.

Daniel Åkervall var MYCKET nära att sänka IFK Norrköping på Nya Parken för övrigt men hans bredsida alldeles i slutet räddades. Norrköping spelade hela den andra halvleken med en man mindre men Brage lyckades ändå inte få något grepp på matchen. Brage (med tränaren Lennart "Kral" Andersson från Åmål) behöver också en seger.

Och vilken dramatik i Landskrona!! BoIS gick för segern efter kvitteringen i 88:e och hade det burit frukt hade Henrik Larsson hyllats som en kung imorgon tisdag. Nu får vi nog lov att ifrågasätta hans strategi istället. Kanske skulle han nöjt sig med en bärgad poäng. Syrianska har gott om individuell skicklighet och kan utnyttja minsta öppning från motståndarlaget.

/SE

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista