27/4 23:22 FCT bättre än 2009

Det blev ingen seger i kvällsolen och inför storpubliken. Det ska vara en besvikelse för alla anhängare av FC Trollhättan. Men inte så mycket på grund av de uteblivna poängen utan för att en möjlighet till att skapa en riktig klassiker gick om intet.

När jag kisade ner mot insläppet från min kommentatorsposition just innan matchen skulle spelas igång fick jag en känsla som påminde mig om Ljungskile SK - IFK Göteborg i april 2008. Ganska exakt två år sedan. Då vann LSK och skapade en klassiker. Den här gången blev det inte samma sak men allt runtomkring var snarlikt. De långa köerna bildade. Det fina vädret. Känslan av att något är bättre än vad det varit på länge.

Och det är det jag menar med besvikelsen. Poängen kommer om prestationerna håller den här nivån framöver. Att förlora mot Hammarby är inget att bråka om. Hammarby kommer att vara med allra längst där framme. Var så säkra.

I övrigt noterar jag följande:

* Tom Pettersson var inte mer än godkänd (på sin höjd) som vänsterback. Uppflyttad på mittfältet i andra halvlek var han magnifik. Räkna med att få se honom där i nästa match.

* Tobias Mikaelsson led av den dåliga planen.

* Linus Hallenius är superettans formstarkaste spelare.

* Per Eriksson var riktigt bra i första men försvann. Han skulle säkert bli bättre med Tom Pettersson bredvid sig.

* Mindre bra: Ali Mohammadian och Petter Digneus.

/SE

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista