30/4 ÖIS är världens bästa gäng

Min pappa håller på ÖIS. Därför blev jag i tidiga år nerlusad med vimplar, nålar, halsdukar med mera. Plus ett kassettband från någon gång på 80-talet där man hör en mansröst skandera att ÖIS är "världens bästa gäng, gäng, gäng...

ÖIS är laget som tar två poäng."

Nu har vi som bekant bytt till trepoängssystem men jag kanske skulle leta fram den där klassikern igen. ÖIS ser starka ut och även om 3-2 mot Syrianska igår nåddes med en del turliga inslag imponerar starten på serien. Dessutom har ÖIS haft skador på försäsongen vilket tvingade Janne Andersson till att vara lite blygsam i sina förhoppningar inför serien. "Vi kommer att komma igång så småningom," var hans besked. ÖIS är redan igång vad det verkar.

Det är inte Landskrona. Henke Larssons smekmånad tog slut på rekordtid.

Oddevold har fått en närmast identisk start till den som ÖIS stått för. Det imponerar också. Allra särskilt den klara segern mot Utsikten igår. Utsikten är ett väldigt bra lag med klart flyt i sin verksamhet. Jag tänkte att Oddevold så här tidigt på säsongen kunde få problem med det - tydligen inte!

Korrigering: Björn Wesströms smekmånad har rekordnoteringen i korthet.

Gårdagen utvecklades till ännu en dyster dag för våra lokala profiler i IFK Göteborg. I dagens GT får de dessutom låga betyg. Förväntat förstås. Personligen är jag särskilt besviken på Jakob Johansson där jag hade hoppats få se ett länge efterlängtat genombrott som en följd av islossningen mot Elfsborg - tydligen inte.

Jag tänkte också att han kanske lät sig inspireras av folkfesten på Edsborg i tisdags, där jag såg honom i vimlet - tydligen inte det heller.

/SE

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista