16/5 17:25 Dennis hade en poäng

Tänk att Ljungskile har häng på toppen trots att laget bara mäktat med två mål på sju omgångar. Det är i det närmaste sensationellt. Hur mycket kan man få ut av ett lag som gör mål i var tredje match? Inte mycket mer än vad Glans och Wålemark fått så här långt får man anta.

Kanske vill LSK genomföra något liknande det som AIK lyckades med i allsvenskan ifjol. Stockholmarna hade länge ett målsnitt på ungefär ett mål per match och slutade på 36 fullträffar framåt över 30 omgångar. Det är både imponerande och inte på samma gång. Det är samtidigt också betydligt bättre än vad LSK har just nu.

Om ambitionen finns hos LSK att störa toppen (och den finns, var så säkra) då måste förstås målskyttet bättras på. Att Johan Patriksson står på noll är mest tråkigt för honom själv, en äregirig kille som han vill garanterat slåss i skytteligantoppen och det kan bli svårt nu, men jag tror inte att klubbledningen är särskilt orolig. Patriksson har visat så många gånger vad han kan. Däremot misstänker jag att det finns dubier kring vilka kvaliteter Vanneryr och Lind egentligen har. De värvningarna hade ett drag av "chansning" över sig och frågan är hur långt tålamodet är?

För övrigt fick jag ett mail av Dennis Fredriksson inför matchen igår. Han trodde på två LSK-mål. Ett av Patriksson och ett av Josemar. Jag ger Fredriksson ett halvt rätt för det. Att pricka in en mittback var snyggt och jag hade också gissat på Josemar före Ferm.

Vad säga om FCT då? Målsnittet kommer att ge dem 5 mål när säsongen är slut ungefär. Där tror jag inte vi hamnar men nu sitter det garanterat i huvudet på spelarna. Att bli ett historiskt hån är inget roligt. Jag tänker då på typen...

... Hartlepool som gick mållösa genom elva matcher i den engelska andradivisonen i början på 90-talet (engelskt rekord).

... Loughborough som bara gjorde 18 mål på hela säsongen år 1900 (rekordet för minst antal mål i England)

Fredriksson tyckte förresten att jag skulle skriva om mera simning i bloggen också. Men det tar vi en annan gång.

/SE