19/5 10:28 Jag sa ju det

Jag sa ju att 20-åriga Robin Iglicar (nyligen belönad med ett a-lagskontrakt) skulle kunna bli en attraktion mot Djurgården. Radiosportens reporter Jonas Enarson berömde honom tidigt för den främsta individuella prestationen i den första halvleken och publiken fick upp ögonen för något som jag vet att många vill se mer av; talanger med lokal anknytning.

Robins pappa heter Michael och är en legendarisk fotbollsspelare i Bohuslän efter framgångsrika 80-talsår i Grebbestad och Oddevold. Jag känner själv inte till honom förstås men min pappa har berättat minnesvärda historier som några ur de äldre gardet här på redaktionen fyllt i. Nu kommer nästa generation!

Tänka sig att Ljungskile gjorde två mål mot allsvenskt motstånd efter att ha presterat samma antal på de sju tidigare matcherna i superettan. Det är smått sensationellt. Min känsla var också att LSK var mer b-betonat än vad DIF var (vilket gjort det hela ännu mera tillspetsat) men det visade sig inte vara riktigt sant. Båda lagen hade fem nya spelare i startelvan jämfört med senaste seriematchen.

Om jag tror att FCT står för en ny skräll ikväll? Nej. Kalmar är bättre än DIF, i bättre form dessutom och jag blir lite orolig när jag läser att  FCT och Edsborg svälter och skriker efter ett mål. Helst flera. Annars riskerar hela klubbens väsen att kvävas och skrumpna ihop snart.

Släpp anfallarna loss det är vår!

/SE