8/6 07:14 Oj då...

 i seriefinalen. Vem hade förutsett det? Inte jag. Knappast någon av de över 800 som kom till Rimnersvallen heller.

Men så kan det gå. Tidiga utvisningar kan ta matcher dit de annars aldrig skulle ha färdats. Jag kommer att tänka på exemplet  i allsvenskan tidigare i år. Elfsborg drabbades av en tidig utvisning och Göteborg defilerade till segern. Många trodde att Blåvitt efter det var tillbaka och att laget gick att räkna med igen men så var det inte riktigt.

Samtidigt är det nog läge för mig att upprepa vad jag tidigare sagt: Oddevold är ett väldigt bra lag, troligtvis seriens bästa, men skillnaden är inte så stor att det inte märks om det saknas spelare eller om maskineriet går på halvfart. Den här gången saknades det spelare i dubbel bemärkelse. Dels tack vare sjukdom och sen också i själva matchen efter utvisningen.

Det blir en rafflande jakt att följa.

Några tankar om VM? Tja, jag lyssnade på BBC igår om hur Ledley King sannolikt blir den som ersätter Rio Ferdinand i mittförsvaret. Det är för det första osannolikt att King nu plötsligt är en startman i landslaget efter att i flera år beskrivits som en man på lånad tid med ett trasigt knä som gör att han inte ens kan spela fotboll med sin son på bakgården. Tanken är att han nu ska vila mellan matcherna och börja träna dagen före, inför varje VM-match. Förhoppningsvis ska det gå men bara gud vet.

För det andra är Rio Ferdinands bortavaro högst troligt något som kan kosta England en plats i den senare delen av turneringen. Den stora frågan för engelsmännens vidkommande har varit vilken planet Rio ska spela på. Ska han vara magnifik som i VM 2002 och i flera säsonger därefter? Eller ska han spela som den halvkassa sopa som visat upp sig i Man Utd under de senaste två åren, främst ifjol?

Nu spelar han inte alls och jag tror att det är dåliga nyheter för England. Den höga nivå som åtminstone i teorin hade varit nåbar med Ferdinand på plan är inte möjlig nu.

/SE

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".