9/6 07:35 VM-sportsnack!

igår med fullt fokus på VM. TVÅ (!) dagar kvar nu och det gillade förstås panelen med vår sportchef Bengt Israelsson flankerad av den tidigare internationella domaren Karl-Erik Nilsson, samt den nuvarande diton Pernilla Larsson.

 Det är sällan lämpligt att låta missnöje med en annan spelare koka upp till ytan under en match när TV-kamerorna kan fånga det och det kan säkert vara förbannat frustrerande att spela med en kille som Sebastian Eriksson med ett helt och hållet härskande tunnelseende. När det är match är det bara match och en match ska bara vinnas för Sebastian. Stefan Rehn berättade en gång för mig att ingen går säker för Åsebrosonens utskällningar, inte ens tränare eller de allra äldsta spelarna.

Så därför kan jag förstå Olssons reaktion. Men, bland de riktigt stora spelarna har många visat upp Sebastian Erikssons nästan rabiata drag i unga år.  Och  genom sin karriär och blivit betydligt lugnare på senare år. För lugn om du frågar mig.

Sebastian Eriksson kommer säkert att borsta bort de extrema delarna av sitt temprament men att humöret just nu finns där och driver honom framåt är ingen dålig sak.

/SE

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".