21/7 06:47 Osannolik "nolla"

Gamla Ullevi igår: Bra stämning (för att vara ÖIS-match) och en härlig atmosfär i luften tack vare vädret och entusiasmen från alla Gothia Cup-deltagare som intagit stan. Just innan ÖIS-J-Södra såg jag några colombianer göra processen kort med ett tyskt lag som fick se sydamerikanerna springa i åttor runt dem. Stor underhållning.

Och det höll i sig. ÖIS-J-Södra utvecklades till en av de bättre superettanmatcherna jag sett. Den var välspelad men framförallt chansrik. Att Örgryte inte lyckades göra mål snuddar vid att få betecknas som ett underverk. Det borde stått 4-3 till hemmalaget i paus.

Men J-Södra kontrade giftigt och med spets och i början av andra kom de in bakom ÖIS mittfält för vad som kändes som tionde gången och då satt 1-0. Efter det försvarade sig smålänningarna bra och resultatet gläder Ljungskile i alla fall. För Leinar och co i ÖIS var det förstås blytungt. Den absoluta toppen hägrade.

Några korta noteringar:

* ÖIS mittfält gick bort sig gång efter annan och hamnade på linje långt fram i banan. J-Södra ställde om och mötte en backlinje som inte heller såg helt harmonisk ut. TFK-Robin Jonsson hade ingen kanondag i mina ögon.

* Pavel Zavadil serverar utmärkta fasta situationer men när bollen är i rullning visar hans fot upp (överraskande) stora brister.

* Med vilken annan spelare skulle någon klubb ha samma tålamod som ÖIS har med Santos spel utanför straffområdet? Ingen, sannolikt. Santos håller hög allsvensk klass i boxen. Utanför densamma - not so much.

/SE