2/11: Skôfta på offensiven

Gårdagskvällens resultat visade att mitt blogginlägg tidigare på dagen var väl genomtänkt. Frölunda förlorade igen, Linus Fagemo kunde emellertid glädjas åt ett mål och i serien längre ner tog Växjö en meriterande skalp (mot Malmö) och nog verkar det möjligt att dessa båda ställs mot varandra i en kommande kvalserie. Även om tiden är tidigt.

Victor Fasth briljerade i AIK:s kasse ånyo och tog 33 skott. Men det blir tuffare att behålla platsen mellan stolparna på Hovet hädanefter. AIK värvar Vesa Toskala och jag kan inte tänka mig något annat än att de ser honom som förstakeeper på sikt. För allt vad AIK:s senaste segrar varit värda ligger de nog kvar i de nedre regionerna under resten av säsongen och skillanden mellan kvalserien och ett nytt garanterat kontrakt ligger inte i en bra målvakt. Det ligger i en suverän målvakt. Och där gör nog AIK bedömning, helt riktigt antagligen, att Toskala har större möjligheter att bli en sådan.

om Skoftebyn som ger sig ut på transfermarknaden med liv och lust. Trollhättan kan snart igen vara en stad med flera halvdana lag istället för ett riktigt bra.

/SE

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".