29/11: När jag bodde i W12

En gång bodde jag i London på en gata som heter Ingersoll Road i Shepherds Bush. Bor man på Ingersoll Road ser man Loftus Road från fönstret (åtminstone the floodlights) och varannan lördag eftermiddag överröstade matchspeakern allt annat som pågick i kvarteren. "Welcome the Queens Park Rangers!!"

Det blev förstås ett lag som jag följde lite extra trots att jag i själ och hjärta håller på Liverpool. Jag minns min första match när Southampton var på besök med massor med fans och ett tillhörande koppel på ca 200 poliser som fyllde gatorna i hela stadsdelen. Det blev min första riktiga insikt om att fotboll i den näst högsta ligan fortfarande är något som angår väldigt många i England. Och som kostar.

Ifjol åkte jag tillbaka till den blåa låtlådan som är Loftus Road och såg QPR mot Crystal Palace i ett derby som slutade 1-1, och de senare leddes då av den oefterhärmliga Neil Warnock som höll ett ekonomiskt lamslaget Palace under armarna. Warnock gjorde ett utmärkt jobb och trots citat som "jag hoppas att Liverpool aldrig vinner något med Benítez" kan jag omöjligt blunda för att denne koleriske man uträttat väldigt mycket väldigt bra. Kort efter den där matchen tog han också över ett mera välmående QPR som nu  i the Championship.

Jag väljer att glädjas åt detta idag nu när allt annat ändå går

/SE

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".