2/12: Brais inte klar - "underskrift saknas"

Lorenzo Brais är inte klar för LSK. Detta meddelades idag av Paul Pettersson, föreningens ordförande. Men han kan bli det inom kort. Förhandlingar pågår och LSK gillade vad de såg när spanjoren (född 1987) var på provspel nyligen. Enligt LSK Fans har spanjoren figurerat i utkanten av Real Madrids organisation vilket låter fancy men som inte behöver betyda särskilt mycket. Jörgen Wålemark sa emellertid till mig att Brais var "riktigt bra" på träningarna i Ljungskile.

Idag avgörs var VM ska spelas av FIFA:s superkorrupta exekutiva kommitté. Igår i Radiosporten hörde jag Lars-Åke Lagrell mena att han inte ser några andra alternativ till att låta  Lagrell har mina sympatier i väldigt många fall men här vill man ta sig för panan. "Den som inte är dömd är oskyldig" är ett av smålänningens argument men här har vi alltså ett beslutande organ som bestod av 24 medlemmar men som nu är nere på 22 sedan två stängts av för att ha sålt sina röster. Ytterligare tre är misstänkta sedan gammalt på - enligt min bedömning - goda grunder. Detta är verkligen ingen idealsituation.

Hursomhelst. Ryssland är favoriter och om inte England får det (vilket jag som anglofil förstås hävdar ska ske) ska ryssarna ha turneringen tycker jag. Holland/Belgien hade EM nyligen och lär ändå inte ha någon chans i omröstningen. Spanien/Portugal är intressant som tanke eftersom den bästa fotbollen spelas där nere nu men Spanien hade VM 1982. Det var ändå ganska nyligen.

Vem som får 2022 är en annan historia. USA kanske? Läs gärna

/SE

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista