2/12: Viva Espana

Tydligen stod England nyligen för en  Vi får se om det räcker.

Och så ringde Paul Pettersson (ordförande i Ljungskile) upp mig och ändrade tidigare vittnesbörd. Tydligen har den sista pappersexercisen gått oväntat smidigt och affären med Lorenzo Brais gick igenom under eftermiddagen - han ansluter till truppen efter nyåret.

Sydeuropéer ger en exotisk touch och särskilt när han beskrivs som en "poängspelare." Någon måste ju göra målen och assisten som Martin Smedberg och Erik Nilsson stod för ifjol (totalt 8 mål och 15 framspelningar). Kanske är detta en uppgift Brais är mogen?

För en månad sedan var denne spanjor hursomhelst på provspel i Ljungskile och stack verkligen ut ur mängden. Jörgen Wålemark gav mig följande besked tidigare idag:

"Han såg riktigt bra ut. 90 procent av de som kommer [på provspel] är kass men han var jättebra."

Credit till Ljungskiles Svenskafanssida som hade bra källor och var först med nyheten sent igår kväll. Jag fick deras källa (ett e-postmeddelande) skickat till mig idag. Så här såg det ut:

Sevilla 1.12.2010

Spansk radio Cadena uppger att spanska mittfältaren Lorenzo Brais född

1987, med meriter från Real Madrid B lag, Sevilla B lag har signerad ett

års avtal med svenska klubben Ljungskille

Fernando Mori,

Sevilla

/SE

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista