21/1: Fel om Nikkilä

Det finns en felaktighet i rapporteringen kring Henrik Nikkilä som nu lämnar Ljungskile SK. Det som vi rapporterar om och som Bohusläningen också gör under rurbiken "Han river kontraktet" i dagens tidning. Felaktigheten består i att det aldrig funnits något kontrakt för 2011 mellan LSK och Nikkilä vilket den senare bekräftat för mig nu på morgonen. Det hindrade inte LSK från att gå ut i Bohusläningen och säga att de  ytterbacken för ytterligare ett år redan tidigt i höstas. Vilket alltså var lögn.

Nikkilä säger sig inte ha några "hard feelings" gentemot Ljungskile men en spelare av en annan kaliber hade nog med lätthet känt sig irriterad på en klubb som uppenbart försöker freda sina spelare från andra klubbars intresse med hjälp av rena felaktigheter.

Nu noterar jag att Bohusläningen har en annan rubrik på nätet. Formuleringen om det "rivna kontraktet" är borta.

Handbollen igår blev ytterligare ett bevis på min usla förmåga att tippa idrott och det antar nu sådana proportioner att alla försök till försvar är dömda att framstå som ytterligt patetiska. Istället väljer jag att hylla herrarna Larholm och Andersson som var magnifika (äntligen!) och var det något som det här landslaget behövde så var det att vinna en tuff fysisk match mot riktigt bra motstånd.

Utanför Scandinaviums gästentré just före match kunde alla nostalgiska handbollsälskare få sitt lystmäte. Där kom först Peter Gentzel och sedan Magnus Wislander. De omfamnade varandra. Den tidigare Kroppstränaren Magnus Lindqvist ramlade in kort senare och lade sig i konversationen, varpå jag själv nästan gick rakt in i Martin Frändesjö.

/SE

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista