25/1: Kan tjejer offside?

Det pågår en stor debatt i England för tillfället efter att oanad (för mig) och flagrant chauvinism uppenbarat sig bland några av de mest  Detta var också en stor besvikelse för mig som länge varit en supporter av dessa båda män men debatten som uppstått efteråt är intressant och dessutom mer angelägen än vad jag först trodde (möjligen lite naivt), just eftersom jag inte anade att detta fanns representerat på en såpass hög nivå. Igår lyssnade jag på ett intressant diskussionsprogram i ämnet via The Guardians utmärkta  och det framkom där att attityderna som Keys och Gray uttrycker är vitt spridda även i de mest städade korridorerna.

Hade de ägnat sig åt att på förhand döma någon domare baserat på dennes hudfärg eller sexuella läggning, för att ta två andra exempel, hade de troligtvis riskerat sparken. Nu tror jag att det stannar vid en avstängning men ärligt talat lutar jag åt att förespråka ett strängare straff. Precis som i fotboll handlar det om att "följa reglerna" och detta var en mycket grov överträdelse.

 kan nog skapa lite extra drag kring Rådavallen nu när det blir comeback. Tveklöst var detta Årets värvning i division tre! Henrik Nikkilä är inte årets värvning i ettan men ändå ett välkommet tillskott för Oddevold. När jag pratade med Nikkilä i förra veckan lät det inte som ett troligt scenario men nu i efterhand slår jag ner på mig själv för jag inte stod på mig lite mer. Jag tror att han mörkade med flit!

/SE

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista