27/1: Förlåt Gretzky

Jag glömde bort att gratulera Wayne Gretzky igår, som fyllde 50. Det går naturligtvis inte för sig. It. Was. Wrong. Grattis i efterskott!

Idag fick jag rycka ut på en  och släppte tankarna på sporten för ett tag. Men på vägen hem från Trollhättan kom jag att tänka på L-O Mattssons nya spektakulära jobb igen. Vad tror ni vägde tyngst i tillsättningen av den posten. Var det L-O:s tidigare erfarenheter från Svenska Fotbollförbundet? Eller besökte Sierra Leones sportminister Edsborg under säsongen som gick och hänfördes där av FCT:s sätt att ta sig fram i det gröna fältets schack?

Och så  också försvunnit från Sky Sports från och med nu. Vilken härva det blev! Keys pressade och ångerfulla jag är en diametral motsats till den alltid självklara person som normalt uppenbarar sig framför kameran. Han har varit en av mina absoluta favoriter allt sedan  men nu får någon annan ta vid och även om jag lider med Keys när jag ser honom kräla i stoftet måste jag stå fast vid att detta är rimligt. Han borde inte få vara kvar. Keys säger vidare att fotbollen inte är sexistisk. Det tror jag inte på.

Ikväll blir det hockey i Scandinavium mellan Frölunda och Timrå. I Timrå finns Alexander Larsson från Grästorp men det är nog så lokalt det blir. Dock noterar jag med glädje att Radiosporten ger Viktor Fasth ordentligt med uppmärksamhet i dagarna sedan han just nu är  i deras särskilda betygssystem. Kul för Fasth som verkligen kommit tillbaka med besked efter skadan.

Andy Gray tjänade tydligen £1,7 miljoner om året som expert för Sky Sports. Det - kan ni räkna med - placerar Ralf Edström i skuggan.

/SE

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista