3/2: Ebbinge har hängt löst länge

Här sitter jag i Stockholm på en jättelik katastrofövning där Sveriges Radio är en av många spelare (ca 5000 personer är inblandade). Enligt scenariot har kärnkraftverket i Oskarshamn drabbats av först ett mindre haveri och sedan en härdsmälta. Läget är skakigt och strömmen frånkopplas nu i stora delar av Sverige söder om Ockelbo - av alla ställen. Två har dött.

Samtidigt är det lite av årets nyhetsdag på sportfronten hemma i Uddevalla och att jag var på fel plats vid fel tid kände jag redan tidigt i morse när jag väcktes av ett tips om att Ebbinge hade fått sparken. Det kändes bra att blåsa våra konkurrenter på den kanongrejen.

Vi har känt till misstroendet mot Ebbinge under en tid och också drivit den tesen i vår bevakning men Ebbinge har sökt stöd och fått det (fram till nu) i sina förklaringar om hur bra det sett ut på träningarna. Det håller inte i evighet och tabellen ljuger inte. Jag förutsätter att Kropps inte haft en ersättare klar förrän alldeles nyligen, för i så fall borde också avskedet kommit för ett antal veckor sedan.

Joakim Runnemo ska jag prata med kollega Richard Henriksson om. Spontant ser det ut som en mycket bra förstärkning för LSK i rätt del av laget. Patriksson - Altemark - Runnemo. Där finns fart, teknik, finish kryddat med förmågan att göra det oväntade.

Spännande.

Nu får jag se till att avstyra den här katastrofen. Sen blir det Hovet tror jag.

/SE

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".