12/2: SD bör sköta ekonomin

Det var fantastiskt att se Peter Forsberg på isen i natt. "You can't take your eyes off him when he's on the ice," sa den amerikanska kommentatorn. Och precis så var det! Forsberg var - med tanke på omständigheterna - magnifikt bra. Vilken intensitet i arbetet vid sargen!

Han hade ett fantastiskt byte i den andra perioden när han var HELT galen!

Jag har fått lite protester mot att jag utnämnt honom till Sveriges främsta under de senaste 20 åren men jag förklarar gärna.

Forsberg är för mig totalt sett den största i Sverige och även när du plockar ner bedömningen till mindre underkategorier är han antingen bäst eller topp tre. På plan, utanför plan - you name it. Det handlar inte bara om vad Forsberg gör, utan hur han gör det. Glöden! Det handlar om glöden.

 Det svider när man som jag kommer från en familj där Sällskapet alltid varit den finaste föreningen men nu verkar det som om verksamheten ändå kan leva vidare, inklusive själva föreningen, och det känns bra. Dock retar jag mig på att klubben försöker skjuta över ansvaret och skuldbördan åt alla möjliga håll. Som byggnadsnämnden i Mölndals kommun till exempel. Kom igen! Visst kan man gnälla med rätta över att det är svårt för svenska fotbollsklubbar att växa sig alltför stora men alla känner till villkoren. I sanningens namn tog man sig förstås vatten över huvudet när man kom tillbaka till allsvenskan för ett par år sedan och med facit i hand var det inte rätt att slunga iväg enorma summor på Markus Allbäck och framförallt Alvaro "Jag står här på mittlinjen" Santos. Då måste man vara säker på att hänga kvar.

Nu blir det Manchesterderbyt.

Samtidigt som jag förstås håller ett öga på Kropps Dam som testar sin  idag. Björn Blomquist hade säkert ryckt i några trådar redan innan han hoppade på tränarjobbet. Det skadar inte med lite hjälp om det kan öka chanserna för att i efterhand ses som en frälsare.

IFK Vänersborg. Vad håller ni på med?!

Till sist: Låt Sverigedemokraterna ta över den svenska fotbollsrörelsen. Enligt deras alldeles särskilda beräkningar behöver varje klubb inte sälja mer än någon enstaka spelare till Europa varje säsong för att ekonomin ska vara tryggad för flera år framöver.  (OBS! Gäller bara Euroländer).

/SE

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".