17/2: Läs detta ni som vill ha mittback i LSK

Det var en smal sak att pricka in Arsenal till fyra gånger pengarna igår. Tillsammans med segrarna för Leksand och Vänersborg gav det en bra slant.

På tal om Vänersborg förresten; Igår bytte jag några ord med ordföranden Stig Bertilsson inför det som ju ändå var en ödesmatch och mina frågor cirkulerade kring ämnet Vänersborgs framtid där en eventuell degradering i sammanhanget givetvis är att betrakta som ett dråpslag. Bertilsson sa: "Klarar vi bara ut det här så ska vi snacka satsning för nu är jag trött på det här lindansandet."

Intressant förstås. Men kvalet ska klaras av först, sen får Bertilsson visa att han är man nog att fylla ut de stora orden.

Tillbaka till Arsenal. Vilken match! Pratar vi fotbollshantverk var det en uppgörelse av exceptionell kvalitet mellan två lag som tagit bollbehandlingen inom laget till perfektion. Första halvan var Barcelonas, den andra var Arsenals. Jack Wilshere var fullkomligt magnifik men länge såg det ut som om Gunners gamla sjuka, vars främsta symptom är att laget aldrig lyckas tränga sig in i straffområdet, återigen skulle göra sig påmind. Där vaktade Barcelona med backlinje tätt ihop och mittfältet bara några meter framför.

Men så kom genombrottet och fotbollens ibland enkla logik vände matchen på ända. Utan det första målet hade aldrig det andra kommit heller, som vi brukar säga.

Nick Nobles skada sätter en extra blåslampa i baken på LSK men en ny målvakt var de ute efter ändå. Nu torde utmaningen dock vara mer intressant för en kille som Berglöf eftersom det inte är otroligt att han får stå i början.

Ikväll möter Frölunda AIK i Scandinavium. Ångest. Jag kommenterar. Inte lika mycket ångest.

Jag läser i LSK:s forum att någon önskar sig Robin Jonsson (från Trollhättan ursprungligen) nu när ÖIS är ett osäkert kort. Pssst. Jag kan glädja denne och eventuellt andra med samma önskan med att LSK träffar Robin Jonsson idag. Kom ihåg var ni läste det först.

/SE

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista