Målvakter kan inte bara träna

Sportsnack
22 min

Det är stor skillnad mellan gruppspel och slutspel i Champions League. Det vet Köpenhamn nu. Att mäta sig med Barcelona i den förstnämnda delen av turneringen betyder inte att du automatiskt ska förvänta dig att rå på Chelsea i den senare.

Holmenkollens skidstadion skulle byggas ut och restaureras inför VM för 310 miljoner kronor (norska). Notan landar nu på drygt två miljarder. Sådan skön fakta kunde Kristina Stulken bjuda på i gårdagens  som blev en skön halvtimma med tyckande, anekdoter och skratt. Och så fick vi då lära oss att i tävlingsformen misslyckad budgetering, klassisk stil, placerar Oslo Vänerborg i skamvrån.

Och den som följde FotbollsArena Radiosporten via  igår fick veta att Oscar Wendts farbror är upphovsmannen till låten Fyra Bugg och en Coca Cola. Det är vad jag kallar schysst kuriosa.

Ljungskiles målvaktstalang Andreas Samuelsson (med i a-truppen ända sedan säsongen i allsvenskan) går nu till Stångenäs AIS i division IV. "Smögen", som han kallas, har tränat där i nån månad ungefär och att flytten var på gång har jag känt till länge då jag utkämpat många derbyn mot SAIS genom åren och har gott om försänkningar i klubben. Detta ska inte tolkas som om Samuelsson nu är rejält nere i skiten bland helamatörer som undertecknad utan istället tror jag att han kan studsa tillbaka upp mot högre divisioner ganska snart om han gör bra ifrån sig i SAIS. Som målvakt är det svårt att tillgodogöra sig alla spelmoment på ett träningspass (en utespelare kan inte heller göra det, men det är värre för målisen) och därför är a-lagsfotboll det absolut viktigaste. LSK gör rätt i att hålla Samuelsson under uppsikt och låta numret vara kvar i telefonboken.

Nu ska jag lyssna på lite fräck musik i min freestyle.

/SE

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".