Heja Sverige

Så ska det se ut! Lerdala-Hellner är av det rätta virket, det är ingen tvekan om det och nu fick inte norrmännen den smakstart de hade hoppats på. Och det betyder i sin tur att man inte behöver skärma av sig från omvärlden riktigt än och NRK kan man också titta på i ytterligare några dagar.

Man tackar.

Och på tal om att ha sina favoriter och dess motpoler. Jag fick ett mail härförleden, efter att jag ifrågasatt upphetsningen kring Rooneys avgörande mål i derbyt:

Har nog sett detta mål 200 gånger och tycker det ser ut som en ren vristträff, dock långt upp på vristen. Tror inte jag fått läsa dessa rader från dig om Gerrard avgjort ett Merseysidederby på ett liknande sätt. Här kommer en annan ganska snygg "benskyddsträff"

Ja vi är åtminstone överens på punkt nummer två. Jag hade aldrig skrivit likadant om Steven Gerrard. Det är den typen av privilegium man får unna sig själv när man har en egen blogg.

Nu har också  om Andreas Samuelsson, som går till Stångenäs (och som passar på att dela ut en känga till LSK samtidigt). Som väntat får denna rapportering en del kommentarer på temat "talanger ska ges chansen" och kortfattat är min synpunkt i detta ärende att Samuelsson med stor säkerhet hade spelat för Ljungskile i superettan om han varit tillräckligt bra. Men målvaktsplatsen är en spciell position där det inte är alls lika lätt att bli inskolad via kortare inhopp eller liknande och finns det något negativt i denna händelseutveckling är det snarast 1) att Samuelsson inte hittat något mellan superettan och fyran, exempelvis trean eller tvåan hade varit kanon, minns Johan Dahlin 2) att LSK inte tycks ha skött kommunikationen särskilt bra och det kan kosta dem i framtiden om han framgent når den klass som LSK efterfrågar - och det är inte omöjligt.

Jag tyckte Samuelsson var suveränt bra med tanke på framförallt åldern när han fick chansen 2009 och jag tror att han blir en elitspelare i slutändan.

/SE

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".