Ställföreträdande lidande är stort

Och på tal om något helt annat tycker jag inte riktigt att Sportspegelns nya format är något vidare. Det är för mycket av teatraliskt minspel, manusbundet småsnack som ska verka spontant, icke existerande kemi och överarbetad grafik. Jag får en känsla av Jag har sett Sportspegeln i sin nya tappning med flera olika programledarpar nu men inget lyfter. Var är humorn? Varför blir det så ofta fel när Sverige ska apa efter internationella förlagor?

I lördags valde jag skidåkningen och Steven Gerrards felpassningsorgie på Upton Park framför ÖIS – LSK. Gerrard behöver vi inte prata om men skidåkningen…. SKIDÅKNINGEN. Det var fanimej idrott det! Låt vara att Sverige misslyckades men vilka scener i slutet. Efter målgång var det lika delar aktiva åkare som sjukvårdspersonal i målfållan. Magnifikt. Ställföreträdande lidande är stor idrott som Mats Härd sa till mig en gång.

Vad LSK anbelangar är rapporterna om Rikard Nilssons problem oroväckande. Alla kommer inte tillbaka till samma slag efter långvariga skadeproblem och jag är inte säker på att Nilsson har superettanklassen inbyggd i sitt spel per automatik. Något säger mig att han fick jobba hårt för att komma dit och i så fall måste han nu jobba väldigt hårt igen för att hitta tillbaka. Hinner han dit före april?

Jesper Ljung valde att spela Tom Pettersson som mittback. Vi får se vad det betyder. Tills vidare lägger jag ingen värdering i det, troligen kan han bli lika bra där som på mittfältet.

Rensa eller släppa hem?

/SE

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".