Ingenting är omöjligt är Gunde Svans ord. Foto: Anders Wiklund/Scanpix
Torsdag 3 mars

Ingenting är omöjligt

Jag har varit inne på Gunde Svan-citat tidigare den här veckan och nu är det onekligen dags igen. Men just de orden är de jag bär med mig inför söndagens utmaning eftersom jag nu bestämt att jag ska ta mig i mål under 7 timmar.

(Om inte annat så lovade jag ju det i tidigare i veckan.)

Förra året åkte jag på 8 timmar och 20 minuter så det krävs en rejäl förbättring och vad är det då som talar för det...

För det första har jag denna vinter kört många fler långa pass, 3-4 timmar för att kroppen ska få känna på hur det är att hålla igång under lång tid.

För det andra har jag äntligen, efter 27 år på denna jord hittat till gymmet. Det finns ett gäng sköna övningar för axlar, triceps och övriga skidåkningsmuskler som kommit väl till pass denna vinter. Måste få tipsa om kanske den skönaste av dem alla: Jägarpress eller Axelpress.

Ståendes har du skivstången strax ovanför hakan och sedan är det bara att trycka upp den på raka armar och sedan tillbaka till utgångsläget.

En annan övning som tagit en stor del av tiden nu när snön lyst med sin frånvaro är gummibanden som jag fäst över en dörr och sedan tränat stakning med.

För det tredje har jag ju faktiskt ett Vasalopp i kroppen och lite rutin från detta fantastiska evenemang.

Tänk om jag skulle lyckas hålla 45 minuter/mil, då skulle jag komma i mål med 15 minuters marginal. Ni som läste gårdagens inlägg undrar nog lika mycket som jag hur det ska gå, för då avslöjade jag ju att de första tre kilometrarna förra året tog 45 minuter, men ingenting är som sagt omöjligt!

Min andra fundering för dagen handlar om valla...Det är den del av skidåkningen som jag helt kommer lämna i andras händer i helgen. Men just det där med att lämna över denna syssla till andra är ju precis vad skidlandslagen gör. Hoppas bara min vallning blir som den för de svenska tjejerna igår och inte som så många gånger tidigare under de pågående VM-tävlingarna i Norska Holmenkollen.

Så med andra ord, springen klockan i väg i helgen kan jag ju alltid skylla på vallan... Imorgon bär det äntligen av norrut!

För att sy ihop dagens säck vill jag använda följande ord:

"Den som lyfter blicken ser inga gränser"

/ Tomas

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".