Vinst i varannan match borde ge jobberbjudanden

Det var skönt att inte Aukland vann Vasaloppet i alla fall. Jag ska erkänna att jag tycker att det teatraliska småkäbblet mellan svenska och norska journalister är dålig teve och något som personer med inflytande borde fundera på att tona ner men samtidigt gillar jag inte heller norska framgångar något vidare. Inte alls faktiskt. Särskilt inte om de blir för omfattande och firandet så storartat att man omedvetet drar fram tankar ur de mest mörka skrymslena av sitt medvetande av typen dra något gammalt över er med ert lillebrorskomplex och sen kanske ytterligare något nedlådande som jag låter bli att publicera här.

Och efter den utsvävningen går jag gärna tillbaka till mitt möte med David Wilson i Jönköping i fredags till vilket jag skickats med några frågor. Här kommer svaren:

Nej, Wilson har inte fått något erbjudande om jobb i Sverige sedan avskedet från Ljungskile och Örgryteryktet var helt grundlöst. Wilson säger att han inte har någon aning om hur det uppstod samt att han befann sig i Danmark när det skrevs om honom i ett antal artiklar. Svensk fotboll och superettan följer han fortfarande.

Jag tycker att det är konstigt att ingen svensk klubb åtminstone tagit kontakt med David Wilson sedan han slutade som tränare för LSK. Jag köper förstås att han är kontroversiell och att flera klubbar ryggar tillbaka på grund av det är inget konstigt men att inte en enda hör av sig förvånar mig. Wilsons vinstprocent i superettan med Ljungskile är över femtio procent (69 matcher totalt, 35 segrar) och det hade med all sannolikhet åtminstone gett en kvalplats under 2010.

Vi avslutar med lite Jackson:

  Nani Are You OK
So, Nani Are You OK
Are You OK, Nani
You've Been Hit By
You've Been Struck By
.........A Smooth Carragher!

/SE

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".