Exakt så dåligt var det i IFK

Tottenham - Milan strax. Det blir en höjdare och jag är redan spänd. Särskilt efter matchen igår, som verkligen bjöd på fantastisk underhållning. Två rivaliserande lag som mötts flera gånger de senaste åren. En jämn matta och i övrigt mycket lovande förutsättningar för en högklassig fotbollsmatch vilket också levererades tack vare svåröverträffade insatser - framförallt från den ena parten.

Ja, Slätten mot Grundsund blev verkligen en uppgörelse utöver det vanliga där Grundsund vann med 2-1 på konstgräset på Kronbergsvallen i Lysekil.

På grund av deltagande i det ovanstående kunde jag inte se något av Barcelona Arsenal men jag kan aldrig tänka mig att underhållningen motsvarade det som de kylslagna stackarna som fanns bredvid i Lysekil fick se.

Nedå, skämt åsido. Jag har tagit del av efterspelet till händelseutvecklingen på Camp Nou. Och två saker slår mig: Barcelona hade nästan 50 tillslag på bollen i offensivt straffområde - Arsenal hade två. För det andra: Utvisningen är en fotbollsmässig katastrof. Massimo Busacca bör naturligtvis skickas så långt från Champions League att jag själv får passa mig nästa gång vi spelar träningsmatch i Lysekil. Barcelona hade nog vunnit ändå, absolut, men i det här fallet handlar det inte om att i överdriven jakt på syndabockar granska ett domslut in i minsta detalj för att låta olika synpunkter på situationen brytas mot varandra. Detta handlar inte om en domare som inte riktigt uppfattar en situation och möjligen dömer fel. Detta handlar om en person som helt och hållet missförstått sin uppgift och som med det blir det perfekta exemplet för den gamla devisen, problemet med domarna är att de förstår reglerna men inte spelet. Han dödade matchen, som Wenger sa. Även om Arsenal inte levde med mer än hängande på repen redo för en sista avgörande nit.

För ett par veckor sedan skrev jag här i bloggen om att Stig Bertilsson hintat om en rejäl uppsträckning inom IFK Vänersborg efter säsongen, om de skulle gå helskinnade genom kvalet. Nu är klubben där och i dagens TTELA berättar Kamraternas egna starke man om  Vilket gett reaktioner direkt.  (Med rätta)

Nu får vi se om denna kontrovers kan väcka och locka potentiella och befintliga sponsorer. För i slutändan är det nog dit mycket kan härledas. Bill Clintons mantra allt handlar om ekonomi gäller inte bara politik.

/SE

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".