Jobba aldrig med tv

Det är något med att jobba med TV som man nog ska akta sig för. Jag tror att vanan av att hela tiden se sig själv i rutan snart, om du inte är medveten om det, ofrånkomligen kommer att infiltrera din självbild så till den grad att din övertygelse säger dig att du själv svävar någon halvmeter över den mark som alla andra måste gå runt på.

Nu brukar detta gälla män främst - säger jag lite generaliserande - men efter att ha följt min vän  ska vi kalla det  med Jessica Almenäs uppenbaras ett nytt exempel på denna tes. Klart och tydligt. Omöjligt att värja sig ifrån. Jessica Almenäs blir inte alls särskilt hårt åtgången i Björns text men reagerar ändå med ALLA taggar utåt.

Nu föreligger vänskapskorruption i det här fallet förstås och hade det varit en votering hade jag fått lämna rummet med hänvisning till jäv. Därför en uppmaning: Känn efter själv. Medge att det känns igen: Får en tv-personlighet kritik avfärdas den i bästa fall i termer av "alla tycker vi olika" och i sämsta fall i termer av "men människan är ju en idiot." Aldrig någonsin tycks någon ta in kritiken, verkligen utvärdera den för att sedan ge åtminstone en liten liten gest tillbaka, ja där hade du nog en poäng. Aldrig. Nästan.

Jag generaliserar igen. Men ni förstår.

Dessutom är det inte lokalt.

Martin Frändesjö tid i Kropps är lokal. Nu är den över. Kroppskultur förklarar att "en ny röst behövs" och jag läser in texten mellan raderna som säger att Martin Frändesjö inte var uppskattad av alla. Kanske har några nyckelspelare tillfrågats och önskat en annan.

 Stora rubriker. Capellos taffliga hantering och dåliga känsla är en sak. Att Terry är den som faktiskt växer allra mest med bindeln är en annan. Att Terry kommenterar kontroversen med att säga att han nog inte är allas "kopp te" en tredje och om den måste man säga: Nej, tacka satan för det. Du har en affär med din lagkamrats ex-fru, du tar betalt under bordet för att visa pengastinna herrar runt på Cobham, du säljer ut din loge på Wembley (som du fått hyra till rabatterat pris eftersom du är lagkapten) på svarta börsen. Med mera. Om någon tänker enough is enough, är det konstigt?

/SE

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista