Hockeyn kom tillbaka

Grattis Färjestad. Min uppmärksamhet har nästan helt styrts över till fotbollen under de senaste veckorna framförallt av yrkesmässiga skäl då Frölunda, som är det enda hockeylag jag bevakar regelbundet, ju foulade ut sig tidigt, samtidigt som allsvenskan, superettan och nu också division ett sprungit igång. Men igår kom en liten renässans eller flashback eller vad vi nu ska kalla det och jag kom att tänka på mina år i Sundsvall när jag ofta kommenterade Timrå. Då hade jag en hel del att göra med Sanny Lindström.

Sanny Lindström är en skön typ. I Timrå var han en publikfavorit som behandlades som bygdens son trots att ett samtal med honom snabbt avslöjade att det inte förhöll sig riktigt så. Sanny Lindström är inte bara len i truten, han pratar med påtaglig Stockholmsdialekt. I Timrå blev det inga stora framgångar men i Färjestad utsågs han ifjol till lagkapten direkt vid ankomst. Inte för att han är briljant utan för lagledningen i Karlstad sannolikt insett att det finns en anledning till att han så snabbt accepteras av sina hemmafans, som i fallet Timrå: Den kompromisslösa inställningen. Igår var han själaglad och utan ett ganska stort antal tänder när han tog på sig guldhjälmen. Det kändes fint.Imorgon hörs vi från Rimnersvallen.

/SE

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".