1 av 3
Lagkaptenen David Leinar i Örgryte. Foto: Pernilla Wahlman/Scanpix.
2 av 3
Eirik Dybendal i IK Oddevold. Foto: Victor Jensen/P4 Väst
3 av 3
Boyd Mwila i FC Trollhättan. Foto: Bengt Israelsson/SR
Söderettan 2011

Favorittippade ÖIS har flest profiler

Inte helt oväntat är det tvångsnedflyttade Örgryte som har flest profilstarka spelare inför årets avspark i Söderettan. Men det är inte bara göteborgarna som har namnkunniga lirare på planen. Här är några intressanta profiler inför säsongen.

Eirik Dybendal
Ålder: 32 år.
Klubb: IK Oddevold
Rutinerat nyförvärv från IFK Norrköping. Användbar som både yttermittfältare och ytterback, men i Oddevold kommer Dybendal få en betydligt mer central roll på mittfältet. I grunden en offensiv spelare som är bekväm med bollen.

Sebastian Johansson
Ålder: 30 år.
Klubb: Örgryte IS
Ovärderlig på den defensiva mittfältspositionen. Förutom allsvenskt spel med IFK Göteborg och Halmstad BK har Johansson dessutom hunnit med en proffsvända i Turkiet. Aggressiv spelartyp som hela tiden ligger på gränsen till den tillåtna.

David Leinar
Ålder: 30 år.
Klubb: Örgryte IS
Med kaptensbindeln kring sin arm leder han laget med sin enorma fysik. Stark i huvudspelet och bra klipp i tillslaget.  Flera andra klubbar jagade den förre Ljungskilespelaren inför säsongen, men han valde att vara Örgryte trogen.

Xhevdet Llumnica
Ålder: 31 år.
Klubb: Limhamn/Bunkeflo 07.
Nyförvärv från Superettanlaget Assyriska där han varit tongivande under flera säsonger. Startade 14 matcher förra året och gjorde fem mål. Blir oerhört viktig för LB07 som har haft svårt att producera framåt.

Boyd Mwila
Ålder: 26 år.
Klubb: FC Trollhättan
Snabb och teknisk spelare, svår att ta bollen ifrån. Har 81 allsvenska matcher i bagaget men har fortfarande en hel del att bevisa på högsta nivå.

Mikael Roth
Ålder: 34 år.
Klubb: Rosengård
Bildar söderettans mest rutinerade mittförsvar tillsammans med förre Malmö FF och Örebrospelaren Glenn Holgersson. Roth har över hundra allsvenska matcher och har tidigare varit lagkapten i IFK Norrköping. Stabil mittback som även kan användas på vänsterkanten.

Andra namn vi känner igen:

Max Fuxberg , LB07 (tidigare Trelleborg)
Dejan Garaca, LB07 (tidigare Malmö FF)
Glenn Holgersson, FC Rosengård (Tidigare Malmö FF och Örebro)
Bovar Karim, LB07 (tidigare Feyenoord, Malmö FF)
Dick Last, Oddevold (tidigare IFK Göteborg, IFK Norrköping, Örgryte IS)
Thomas Magnusson, Sleipner (tidigare IFK Norrköping)
Patrik Redo, Kristianstad (tidigare Halmstads BK, Trelleborg)
Walter Thomas Jr. Örgryte IS

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".