SVT får skärpa sig

SVT får skärpa sig med Fotbollskväll tycker jag. Varför har vi kvar programmet? Har någon i ansvarig ställning ställt sig den frågan?! Utan rättigheter - inget existensberättigande. Jag blir bara provocerad när jag tänker på hur de river sönder tusenlappar och skickar runt reportrar över hela Europa för att småsnacka på någon bar i närheten av någon arena där det om några dagar ska spelas intressant fotboll. Strömberg tycker säkert att det är ett trist upplägg men behöver inte gråta längre än till banken.

Noterar i att FCT hade en delegation på Gamla Ullevi. Jag var också där och betraktade ett IFK i kris. Och lag i kris facinerar. Aftonbladet hade fyra reportrar på plats, Göteborgs-Posten lika många. Krönikörerna Jan Hansson, Mats Härd och Johan Orrenius var på plats - bara för att ge er en liten bild. Pressläktaren var full.

Pratade med Jonas Olsson efteråt. "Vi gör en bra match". Sen pratade jag med segerskytten Gerndt. "Vi är inte bra i dag alltså." På ett sätt är det sant, på ett annat sätt illustrerar det exakt hur långt avståndet är mellan de vitt skilda planeter som de här lagen vistas på just nu.

Ett mail från L-O Mattsson precis, där han ger en bild från Norge där Rosenborg har gigantiska problem (L-O är ju där titt som tätt numera för att titta på sina nya afrikanska adepter): "RBK har en av tolv poäng. Ifjol 32 matcher utan förlust. Träffade Janne Jönsson efter matchen - han stod rakryggad."

Jonas Olsson är inte den enda pressade tränaren för en storklubb.

Men IFK behöver kanske en ny röst? SVT behöver definitivt hitta sin nisch.

/SE

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".