Göteborgsfotbollen i all sin prakt

Det var - bortsett från de totalt misslyckade bengalerna - en härlig kväll på Gamla Ullevi igår. . IFK Göteborg vann mest på gammal vana tycktes det och förstås också en riktig klassanfallare i Tobias Hysén. Att få en passning snett-inåt-bakåt så som han fick vid 2-1 är svårt för en vänsterfotad när den kommer från höger - man får liksom springa med bollbanan en stund - men Hysén fixade det utan problem. Skickligt, kliniskt och stolpe in.

Trollhättans Jakob Johansson var en annan segerorganisatör med sitt 1-1 och det var snyggt. Mycket fart in i straffområdet och sedan skönt häng följt av en välvinklad nick in i bortre gavlen. Johansson kände nog tacksamhet gentemot de högre makterna efteråt med tanke på att han flera gånger i matchen hade problem med det mest elementära. Som när han rensade rakt i gapet på Mervan Celik i första halvlek vilket tvingade fram en fällning på denne vilket i sin tur gav Wanderson ett fantastiskt frisparksläge. Utöver det hade han några liknande misslyckade manövrar i eget försvar. Men Johansson blev inte straffad utan en av hjältarna istället.

Sådan är fotbollen.

Och FCT vann igen. Nu är det uppåt för västlagen.

... ja förutom GAIS då. Alexander Axén var - för att uttrycka det milt - kort i tonen när jag

/SE

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".