SUPERETTAN

Fast situation avgjorde när BP hemmavann

2:13 min

IF Brommapojkarna vann matchen mot Östers IF efter en jämn drabbning. I en chansfattig tillställning var det blev en fast situation som avgjorde när BP fick med sig trepoängare efter 1-0.

Två lag i mitten av tabellen möttes på Grimsta IP. BP kom till matchen med åtta inspelade poäng och Öster nio – en på förhand jämn match och så blev det också. Spelmässigt var det tillknäppt och chansfattigt. Det visade sig att en fast situation skulle fälla avgörande.

Men första halvleks blev mållös, bästa chans att näta hade Öster genom Freddy Söderberg som inte riktigt fick kontroll på ett instick och chansen rann ut i sanden.

Tidigt i andra akten kom så matchens första, och enda, mål när BP skapade en hörna. Öster rensade undan bollen, men inte bättre än att Joakim Lindner kunde panga till.

– Den satt fint i krysset. Vi gör inte en bra första halvlek, sedan går vi in och säger i paus att vi måste löpa mer offensivt och komma runt på kanterna. Det gör vi och jag tycker att vi vinner rättvist, säger målskytten Lindner.

När BP tog ledning var det dock inte helt rättvist, men efter målet tog laget över allt mer av spelet och när domaren Fredrik Lundberg blåste av matchen -- var det ändå ett rättvis resultat.

– Vi skapar inte så många chanser och det blir lite ställningskrig på mitten. Bägge lagen har bra försvar. Vi förlorar på att vi inte har fokus på en fast situation. Det har hänt förut i år så det är på tiden att vi börjar lära oss att följa våra gubbar tills den fasta situationen är över, säger Östers David Thor Vidarsson.